Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Čína se nepromořila a teď je dva roky za zbytkem světa.

Myslím, že zbytek světa také přijal covid jako nutné zlo, na které prostě někdo občas umře. Je lepší mít o maličko vyšší riziko onemocnění, než věčně zákazy. Ale to víme teď. Když covid začal, byla to nová situace a nikdo neznal správné řešení. Proto nechci být generálem po bitvě.

3 0
možnosti
PN

Cina sice nema promorenou populaci jako treba v EU nebo v USA, ale take nema ty pocty mrtvych. CR ma na stejny pocet obyvatel asi 1300 x vice mrtvych s COVIDem nez Cina. V Cine zemrelo s COVIDem 4800 lidi (nebo tak nejak), v 130x mensi CR skoro 50 000. Ted sice cisla z John Hopkins University ukazuji asi 15 000 mrtvych v Cine, ale do toho pripocitali cca 10 000 z Hong Kongu.

Jsou tady problemy, ale ty vetsinou vychazi od lidi. Nekde jsou trochu magori a maji pocit, ze najednou maji moc a chteji ji vyuzit, jinde jsou podstatne klidnejsi. U nas na univerzite jsou hodne v klidu, ale slysel jsem (samozrejme z agentury jedna pani povidala), ze venku jsou bloky domu, kde jejich domovni sprava se chova jako skupina despotickych vladcu. Je to mozne a docela bych tomu i veril. Ale je to o lidech a o nicem jinem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1517x
V Číně žiji a pracuji již devátým rokem, ale tato země mě nepřestává překvapovat. Postupně se s vámi podělím o zážitky a poznatky ze všedního života, sportu, vzdělávacího systému a ze společnosti.

Seznam rubrik