Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tady je vysvětlení, proč nechtějí velkou rodinu...

https://www.youtube.com/watch?v=3odOZ-PQEEY

0 0
možnosti

Doufejme, že jim to vydrží ;-) Ne, myslím že je jasný že se mají dobře, prostě se mohou stejně jako my realizovat jinak.

0 0
možnosti
Foto

Ráda čtu Vaše blogy. Jsou to zajímavé pohledy na život v Číně, neovlivněné médii. Děkuji. :-)R^

1 0
možnosti

Šanghaj není Čína, tak jako Praha není Česko.

Zkuste kouknout na

https://www.youtube.com/channel/UC66pvJ7uo-PtqgRZOKDuPBw/videos

0 0
možnosti
Foto

Proto jejich blahobyt postupně stoupá. Tvrdou prací. Ten náš naopak postupně zpomaluje.

0 0
možnosti
Foto

R^ Díky za za pravdivé informace z Číny... Važme si toho co máme doma...:-/

1 0
možnosti

Je výkladní skříň Číny, aglomerace Šanghaj, srovnatelná ze zbytkem země? Je obyvatel Šanghaje porovnatelný s ostatní čínskou populací? Jak to vypadá na čínském venkově? Jak to vypadá v ostatních čínských městech? Koukám na satelitní snímky v Google.maps a vidím jenom kilometry sídlišť a kilometry továrních hal. Jak se žije tam nám ale žádní blogeři a youtubeři neřeknou, neb všichni si užívají tu úúúžasnou Čínu v Šanghaji...

2 0
možnosti
Foto

Dobrý den,

myslím, že když se podíváte na můj blog, tak uvidíte, že nepíšu o úžasné Číně. Píši o svém životě v Šanghaji, jak ho sama vnímám. Někdy v dobrém, někdy v horším. Do jiných měst jsem jezdila vždy jen na pár dní a na vesnici (v provincii Gansu, která patří k těm nejchudším v Číně) jsem strávila nejvíc měsíc, když jsme zapadli sněhem a nemohla jsem se vrátit do města. Myslím, že jsem o tom také psala, jak jsme chodili v zimě do kadibudky nebo na pole, neměli tekoucí vodu a spali na posteli z kamen. Takže o tom opravdu moc nenapíšu. Cizinci jsou tam, kde je práce a výdělek, a ten je ve velkoměstech.

0 0
možnosti

No, tak pokud srovnám sociální a zdravotní péči u nás s vašemi info, tak to pro nás nevyznívá tragicky....

1 0
možnosti
Foto

Jak je to teď u nás tak úplně nevím, ale myslím si, že u nás je větší jistota a stabilita, co se lékařské péče týče. Když vás natáhnou, tak se s tím dá něco dělat. Tady nemáte moc šanci a všechno si musíte pečlivě nastudovat dopředu. Na druhou stranu, výsledky jednodušších testů jsou na počkání, složitější třeba do druhého dne. Objednání na větší vyšetření nebo i na operace jsou hned. Většinou se nemusí čekat měsíce. Hned několik z mých známých cizinců se tady nechalo ve specializovaných nemocnicích operovat, než aby se vrátili do své země (Norka, Ital, Španěl, Rus). I za ty peníze jim to stálo.

0 0
možnosti

Číňané musejí být dost zničení mj. z toho, že jim jediná vládnoucí strana dlouhodobě řídí počet povolených dětí v rodině (takže zřejmě musejí ženy chodit na potrat). Navíc většina občanů tam má svízelné životní podmínky - a do nich by se měly rodit děti?

1 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, o potratu tady holky mluví často celkem normálně, až mě to překvapuje. U nás na střední škole teď podle všech klepů máme dvě holky těhotné. Souvisí to také s neexistující sexuální výchovou nebo něčím podobným, aby se mladí trochu vyznali.

0 0
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1517x
V Číně žiji a pracuji již devátým rokem, ale tato země mě nepřestává překvapovat. Postupně se s vámi podělím o zážitky a poznatky ze všedního života, sportu, vzdělávacího systému a ze společnosti.

Seznam rubrik