Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

Jinak si myslim (coz nemusi byt pravda), ze vedeni Ciny ma ted na vyber mezi dvema moznostmi, a obe za moc nestoji.

1. Drzet dale nulovou variantu a likvidovat ekonomoku.

2. opatreni uvolnit, prohlasit COVID za nemoc na urovni chripky a nechat zacit umirat predevsim stare lidi.

Je to na vyber "loose loose". Oboji je spatne a bude to vlada Cina, ktera bude na vine, ze prijala spatne opatreni. Neni jim co zavidet. Ale teba je to vsechno uplne jinalk. Hezky den.

1 0
možnosti
Foto

Opatření se uvolní, protože dál to takhle držet už nejde z mnoha důvodů. Už teď nejen čínskými médii prochází zprávy o tom, jak byla totální karanténa nutná, jsou zveřejňované výpočty, kolik lidí by jinak zemřelo, dál se šíří videa o tom, jak to vlastně vláda dobře zvládla, chyby se snaží "polidštit". Prostě si připravují půdu na rozvolnění. Nulovou toleranci prohlásit za špatnou nemůžou, protože by to znamenalo, že vláda udělala chybu, prezident Xi udělal chybu. A to je nemyslitelné, zvlášť když v říjnu proběhne další sjezd strany.

1 0
možnosti
PN

Dobry den. Myslim, ze tam udelali chybu, ktera by u jinych variat nenastala. Omikron je totiz podstatne nakazlivejsi a to testovani venku, kde se stalo ve fronte na PCR test vlastne nakazu roznaselo. Ono totiz neni mozne byt v karantene pres mesic a najendou byt COVID pozitivni. Dibre na tom ale bylo, ze na COVID zemrelo velmi malo lidi.

Cina to ted nezvladla, proste podcenili moznost roznaseni nakazy ve fronte na testy. Na druhou stranu to az tak moc nevadi, i kdyz to musi byt psychycky velmi narocne. Plus byt odkazan na domovni "mafii" take k nadseni neprispiva. POkud cloveku dojde jidlo, tak tedy alespon na zacatku proste bude mit hlad a to take neni nic moc. Jinak pocet sebevrazd je cislo, se kterym se zadna zeme moc nevytahuje a Cina nani vyjimka. Singapur byl ovsem uplne stejny. U nas v kondu se zabila asi 16 leta holka, protosze propadla na nejake zkousce A level nebo co to bylo z matematiky a skocila z 20 patra. Nikde se o tom nepsalo, ale stalo se to ve vedlejsim bloku a u nas to vedeli vsichni. Predevsim deti jsou v Singapuru v dost silenem stresu.

Nulova tolerance na COVID ma ale i dalsi stranky. Pokud by k ni pristoupily i dalsi vlady (nejenom Cinska, Australska a Novozelandska), tak po par tydnech na zacatku 2020 by COVID uplne zmizel z celeho sveta a ockovani by nebylo nutne (proti SARSu se take nikdo neockuje, protoze byl odstranen) a CR by nemela pres 40 000 mrtvych. Ve srovnani s Cinou je to naprosto silene cislo, vice nez 100x vetsi Cina ma 10x mene mrtvych nez CR. Takze na stejny pocet obyvatel mame 1000x vice mrtvych. Ve srovnani ty zmatky v Shanghaji nestoji za rec.

V prosinci/lednu jsme meli Deltu v Xi'anu a Shanghaj a Shenzhen byly davane za vzor, jak jsou to skvela mesta, ktera nedelaji zakova nesmyslna opatreni jako Xi'an. Ale to byla Delta, kde se stanim ve fronte nenakazite.

0 0
možnosti
MB

Zpravodajství přímo z místa činu:

https://www.youtube.com/channel/UC66pvJ7uo-PtqgRZOKDuPBw/videos

Začíná to videem:

Na Slovensku Voľno. V Číne nás zavreli. EXPERIMENTUJE vláda?

0 0
možnosti
Foto

Hodně indicií ukazuje na to, že jde spíš o zákulisní politickou hru před připravovaným sjezdem strany, na kterou doplácí samozřejmě občané: krumpalova.blog.idnes.cz/c/787786/covidova-cina-o-cem-se-ted-nemluvi.html

1 0
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1517x
V Číně žiji a pracuji již devátým rokem, ale tato země mě nepřestává překvapovat. Postupně se s vámi podělím o zážitky a poznatky ze všedního života, sportu, vzdělávacího systému a ze společnosti.

Seznam rubrik